Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeewier, Schelp- en Schaaldieren

juli 14 @ 13:00 - 15:00

€99,00

Tijdstip begin is afhankelijk van het getij dus we starten mogelijk later

Aan zee, flesje cider in de hand of een andere limonade, zeevruchten, zeewieren, een briesje en hopelijk een zonnetje!  Ga je mee…?

Het is in veel landen doodnormaal om dagelijks een portie zeewier te happen. De Japanners zijn er zelfs kampioen in. Japanners consumeren de meeste zeewier van alle volkeren op aarde en hebben de hoogste levensverwachting. Dit komt niet alleen door het eten van zeegroenten. Japanners eten ook veel meer vis en soja, veel minder vet en ze zijn een stuk magerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar zeewier draagt zeker haar steentje bij aan hun gezondheid. Zo hebben oudere Japanners beduidend minder rimpels (voor de ijdeltuiten onder ons).

Daarnaast zitten zeewieren boordevol gezonde stoffen als vitamines, mineralen, ijzer, jodium en ga zo maar door! Super gezond dus!

We behandelen veel onderdelen zoals:

  • wat zijn wieren?
  • zeewier en consumptie
  • schelp- en schaaldieren uit Zeeland

We gaan ook een kijkje nemen naar de verschillende schelp- en schaaldieren. En naar wat je er vervolgens mee kunt doen. Je eigen krabben vangen en dan..? Je eigen wier plukken en dan…? Nooit meer zonder emmer en schaar naar het strand, want op de kribben, pieren en andere zeeweringen groeien de lekkerste wieren en vang je heerlijke krabben.

Zoals bij elke workshop van Casa Foresta is er een biertje voor iedere hunter, witte wijn voor de wijnliefhebbers en een vuurtje voor pyromaan in ons!

Plaats: rond Yerseke
Tijd: afhankelijk van de eb/vloed kalender
Kosten: € 99,- inclusief een warme maaltijd
Hoe lang? Minimaal 5 uur tot max 6 uur
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

Gegevens

Datum:
juli 14
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
€99,00

Organisator

Edwin Flores
E-mail
info@casaforesta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Yerseke
Yerseke, Nederland + Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar