Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MasterClass Zeewier, Schelp- en Schaaldieren TERSCHELLING

16/05/2022 @ 10:00 - 17:00

€99

Ik sla de handen in een met Flang Cupido, de Master Wad specialist van Nederland. We gaan een dubbele Workshop doen op Terschelling. Met laagwater gaan we het Wad op onder begeleiding van Flang. Daarna trekken we het bos en duingebied in met mij ( Edwin Flores)

Tijdstip begin is afhankelijk van het getij.

Aan zee, flesje cider in de hand of een andere limonade, zeevruchten, zeewieren, een briesje en hopelijk een zonnetje!  Ga je mee…?

Het is in veel landen doodnormaal om dagelijks een portie zeewier te happen. De Japanners zijn er zelfs kampioen in. Japanners consumeren het meeste zeewier van alle volkeren op aarde en hebben de hoogste levensverwachting. Dit komt niet alleen door het eten van zeegroenten. Japanners eten ook veel meer vis en soja, veel minder vet en ze zijn een stuk magerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar zeewier draagt zeker haar steentje bij aan hun gezondheid. Zo hebben oudere Japanners beduidend minder rimpels (voor de ijdeltuiten onder ons).

Daarnaast zitten zeewieren boordevol gezonde stoffen als vitamines, mineralen, ijzer, jodium en ga zo maar door! Super gezond dus!

We behandelen veel onderdelen zoals:

  • wat zijn wieren?
  • zeewier en consumptie
  • schelp- en schaaldieren van het Wad

We gaan ook een kijkje nemen naar de verschillende schelp- en schaaldieren. En naar wat je er vervolgens mee kunt doen. Je eigen krabben vangen en dan..? Je eigen wier plukken en dan…? Nooit meer zonder emmer en schaar naar het strand, want op de kribben, pieren en andere zeeweringen groeien de lekkerste wieren en vang je heerlijke krabben.

Zoals bij elke workshop van Casa Foresta is er een biertje voor iedere hunter, witte wijn voor de wijnliefhebbers en een vuurtje voor pyromaan in ons!

AANVANG afhankelijk van het getij.

Plaats: Terschelling
Tijd: afhankelijk van de eb/vloed kalender
Kosten: € 130,- inclusief een warme maaltijd
Hoe lang? Minimaal ongeveer 8 uur
Aantal deelnemers: minimaal 10

Gegevens

Datum:
16/05/2022
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€99

Organisator

Edwin Flores
E-mail
info@casaforesta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Yerseke
Yerseke, Nederland + Google Maps

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden voor deze workshop