- Dit evenement is voorbij.
Wildplukken op Sterrenniveau
19/05/2018 @ 13:00 - 19:00
One event on 27/05/2018 at 13:00
One event on 23/06/2018 at 13:00
One event on 28/07/2018 at 13:00
One event on 05/08/2018 at 13:00
One event on 19/08/2018 at 13:00
One event on 02/09/2018 at 13:00
One event on 16/09/2018 at 13:00
One event on 07/10/2018 at 13:00
One event on 04/11/2018 at 13:00
Ik pluk al jaren wilde kruiden, bloemen, bessen en paddenstoelen voor sterrenchefs zoals Jonnie Boer van de Librije , Joris Bijdendijk (Rijks) en vele anderen. Graag deel ik mijn kennis van o.a. de producten die ik voor deze topchefs pluk.
Ga je mee daslook plukken? Deze plant prijkt steeds vaker op de menukaart.. En welke prachtige bloemen blijken gewoon eetbaar? Fantastisch kleurrijk op je bord, een lust voor oog en mond. Welke plant geeft dat bittertje, dat zoetje? Verrassend; een plantje dat smaakt naar een Granny Smith, of naar wasabi. De natuur geeft ons zoveel mooie producten om mee te werken!
Wat is er in het seizoen? Welke eetbare planten neem je mee naar je keuken om er heerlijke gerechten mee te maken? Hoe maak je een siroop van..? Hoe prepareer je je gevonden planten, knoppen en wortels?
Eerst maken we een prachtige wandeling, en gaan we op zoek naar culinaire wildpluk die sterrenchefs gebruiken. Bijvoorbeeld mooie waterkers, bijzondere dennennaalden of klaverzuring. Vervolgens gaan we de wildpluk verwerken in een (door mij voorbereide) volledig warme maaltijd die we daarna verorberen onder het genot van een goed glas wijn, een biertje of fris. Laat je smaakpapillen op scherp zetten in deze verrassende workshop van in totaal minimaal 6 tot 8 uur.
Tijdstip: wordt van tevoren bekend gemaakt, meestal vanaf 13:00 uur
Waar: Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom
Kosten: €99,-