Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Truffels Zoeken Truffel Dag

23/01/2023 @ 10:00 - 15:00

€130,00

Je hoeft niet meer naar Frankrijk of Italië, we besparen je de kosten om dit avontuur aan te gaan!

Eetbare wilde truffels in Nederland..? Ja, we weten al tientallen jaren dat er eetbare truffels in Nederland groeien, in het wild. Alleen werd er niet gericht naar truffels gezocht. De vondsten waren toeval treffers

Door het trainen van honden zijn we nu in staat wel gericht opzoek te gaan naar eetbare wilde truffels en met een groter resultaat dan we dachten. Bijna overal in Nederland waar voldoende kalk in de bodem zit groeien eetbare truffels. Of het nu langs de grote rivieren, de duinen of op de stuwwallen is. Overal worden momenteel wel truffels gevonden mits je een goede truffelhond bezit.

Maar truffels worden ook  in Nederland sinds 7 jaar gekweekt en met succes. .! De eerste echte Truffelgaard is gevestigd in Renkum. Hier worden vooral de Tuber borghii geteeld een witte voorjaarstruffel. Een zeer smakelijke soort.

Hoe weten we nu dat er truffels in Nederland zijn?

Bijna niemand die het weet. Mensen denken dat rode eekhoorns uitsluitend noten, zoals eikels en beukennoten, opgraven en nuttigen, maar eekhoorns zijn echte truffeljagers. In het spijsverteringskanaal van een eekhoorn zijn zelfs sporen aangetroffen van meer dan 16 verschillende soorten wilde truffels. Niet al deze soorten zijn geschikt voor menselijke consumptie, maar bijzonder is het zeker. Eekhoorns zijn zelfs belangrijk voor de verspreiding van deze paddenstoel: de sporen krijgen kiemkracht door de passage van het maag-darmkanaal. Maar niet alleen eekhoorntjes houden van truffels, een heel scala aan dieren graaft deze delicatesse op: van reeën tot wilde zwijnen, ze zijn er allemaal dol op.

Wat gaan we in deze workshop doen..?

  • 2 uur Truffels hunten op een geheime locatie
  • De truffels die we in maart april kunnen vinden zijn:-tuber brumale (wintertruffel)-tuber borchii (voorjaarstruffel)-tuber rufum (roodbruine truffel)

We gaan op jacht met Dexter en Martijn.  Oprichter van Truffelhond.nl is Martijn Burgers. Als chef-kok vindt hij truffels een ware delicatesse en verwerkt hij ze graag in gerechten. In 2016 kreeg hij pup Dexter: een Amerikaanse Staffordshire Terriër. Nadat Dexter een knieblessure opliep, mocht hij even niet meer rennen. Om toch zijn energie kwijt te raken begon Martijn met mentaal werk en neuswerk. Sinds enkele jaren doen ze samen detectiewerk en zoeken ze – met succes – naar truffels in de natuur.

  • Informatieve middag over truffels: we vertellen je alles over truffels in een presentatie
  • Eten van truffels we gaan wat kleine gerechten proeven met truffel

 

Locatie:              geheim

Duur:                  5 tot 6 uur

Kosten:               € 130,-

Gegevens

Datum:
23/01/2023
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
€130,00

Organisator

Edwin Flores
E-mail
info@casaforesta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Amsterdam
Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar