Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Morieljes zoeken

26/04/2020 @ 11:00 - 16:00

€99
Paddenstoelen-zoeken

Morieljes

Ieder seizoen geeft zijn eigen prachtige eetbare, smakelijke paddenstoelen. Hun namen spreken tot onze verbeelding. Zo geeft de zomer ons soms al eekhoorntjesbrood, kun je in de herfst en in de winter op zoek naar oesterzwammen, fluweelpootjes en de witte kluifzwam, en geeft het voorjaar ons morieljes. Maar morieljes, die zijn helemaal niet zo gemakkelijk te vinden…

Daarom kun je met mij mee op morielje-jacht. Ik leer je zo te kijken, dat je morieljes kunt gaan vinden. We maken een prachtige wandeling door verschillende landschappen en komen op bijzondere locaties. Het is een geruisloze jacht, waarbij het niet gaat om de kilo’s paddenstoelen, maar om de kennisoverdracht en de beleving. Daarnaast leer je ook de fijne kneepjes van het determineren.

Wat je leert:
▪ het landschap lezen, zodat je weet waar je morieljes kunt verwachten
▪ hoe determineer je morieljes?
▪ waar vind je ze?
▪ wat zijn de gevaren, wat de fabeltjes?

Leer het allemaal tijdens deze prachtige workshop van ongeveer 5 tot 6 uur. Na afloop kun je verschillende soorten morieljes determineren, en weet je wanneer en waar je ze kunt vinden. Ik vertel tijdens de hunt alles over het lezen van het landschap, wat je waar kan verwachten aan morieljes. Een heerlijke maaltijd is inbegrepen, een bijzondere ervaring onder het genot van een biertje, wijn of fris. Laat je verrassen!

Waar: NTB
Kosten: €99,-

Gegevens

Datum:
26/04/2020
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
€99

Organisator

Edwin Flores
E-mail
info@casaforesta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Amsterdam
Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden voor deze workshop