Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paddenstoelen zoeken incl. beste PaddenstoelenBoek 2019

13/10/2019 @ 11:00 - 14:30

€99
Paddenstoelen-zoeken

3 uur paddenstoelen zoeken inclusief boek ter waarde van € 64,-

Ieder seizoen geeft zijn eigen prachtige eetbare, smakelijke paddenstoelen. Hun namen spreken tot onze verbeelding. Zo geeft het voorjaar ons morieljes, terwijl je in de zomer misschien eekhoorntjesbrood kunt vinden. En in de herfst, en in de winter, kun je op zoek naar oesterzwammen, fluweelpootjes en soms zelfs de witte kluifzwam.

Ik neem je mee op ontdekkingstocht naar paddenstoelen en leer je de fijne kneepjes van het determineren. We maken een prachtige wandeling door verschillende landschappen en komen op bijzondere locaties. Het is een geruisloze jacht, waarbij het niet gaat om de kilo’s paddenstoelen, maar om de kennisoverdracht en de beleving.

Wat je leert:
▪ het landschap lezen, zodat je weet welke wildpluk je waar kunt verwachten
▪ hoe determineer je paddenstoelen?
▪ waar vind je ze?
▪ wat zijn de gevaren, wat de fabeltjes?
▪ waarom is het best wel eenvoudig?

Leer het allemaal tijdens deze prachtige workshop. Na afloop kun je minstens vijf eetbare paddenstoelen determineren, en weet je wanneer en waar je ze kunt vinden. Ik vertel tijdens de hunt alles over het lezen van het landschap, wat je waar kan verwachten aan eetbare zaken uit de natuur. Dat gaat verder dan alleen paddenstoelen; denk aan eetbare planten, noten en vruchten. Een bijzondere ervaring inclusief het boek dat dit jaar  de prijs voor beste Paddenstoelenboek van de wereld heeft gekregen. Hierin staan meer dan 70 eetbare paddenstoelen beschreven met volop mooie recepten van Jonnie Boer.  Laat je verrassen!

Waar: Sonsbeekpark in Arnhem of Veluwezoom
Kosten: €85,-

Gegevens

Datum:
13/10/2019
Tijd:
11:00 - 14:30
Kosten:
€99

Organisator

Edwin Flores
E-mail
info@casaforesta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Amsterdam
Sonsbeekpark in Arnhem en Veluwezoom

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden voor deze workshop