Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Culinaire Paddenstoelen Reis Italie

05/11/2018 @ 08:00 - 11/11/2018 @ 17:00

€1.350

Eindelijk is het dan zover..! We gaan naar Italie voor 2 x 1 week Paddenstoelen, Wijn & Eten!

Adje Middelbeek en Edwin Flores organiseren een bijzondere Wine & Food reis voor culi’s in Umbrië van 5 tot 11 november en van 12  tot 18 december.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek, in samenwerking met Wildplukker Edwin Flores begin november een zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere  en stijlvolle uitstraling.

Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrie ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt, maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijsstelt, is Podere del Buongustaio uw droombestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor Umbrie-verkenners en liefhebbers van het Italiaanse leven. En dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis, vindt u vele soorten paddestoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, stekelvarkens, herten, reeen en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn-en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.

Najaar in Umbrië
Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak echt nazomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Wij organiseren deze Wine & Food reis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van de heerlijke nazomerse dagen, prachtige streekproducten, het proeven van vele Italiaanse specialiteiten en zoeken naar truffels, paddenstoelen.‘s Avonds gaan we met zijn allen deze producten  bereiden onder de bezielende leiding van Edwin. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!

Pasta di Nonna:  paddestoelen en truffels zoeken, wijn proeven en nog veel meer!!
Iedere dag gaan we op pad om paddenstoelen te zoeken, we brengen een bezoek aan Salumificio David Salumi, Tenuta Vitalonga ( naturale wijnen), Scarzuola (een erg mystieke tuin op 2km afstand van de Podere) en een winkel met streekproducten. Natuurlijk komen de Nonna’s een dag om lekker authentiek Italiaans te koken.

Kosten
De kosten voor deelname zijn  € 1.350 (minimaal 10 deelnemers). Bij minder dan 10 deelnemers gaat de reis niet door. Het doorgaan van de reis wordt begin september 2018 bekend gemaakt.
Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 31 september  2018 overmaakt te worden en het saldo bij aankomst.

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoonskamer.
25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon 2 persoonskamer.
+ Op de dag van aankomst eten we bij La Tana del Gufo
+ Vijf driegangen kooklessen van Edwin Flores
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Bezoek, rondleiding Fontesecca
+ Berzoek en proeverij Voglie di Bosco
+ Bezoek, rondleiding en lunch Vitalonga
+ Bezoek, rondleiding en proeverij Salumificio David Salumi
+ Lunches
+ Pasta di Nonna
+ Truffels en Paddenstoelen zoeken

Niet bij de prijs in begrepen de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland

Podere del Buongustaio  heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.

Programma Paddenstoelen, Wij & Food reis voor culi’s

Dag 1
Een warm welkom!
Aan het einde van de middag zal er een presentatie zijn over eetbare paddenstoelen in Italië, traditie, eten en vooral het zoeken. Als het licht het toelaat gaan we direct na de presentatie een mooie wandeling maken rond de locatie. Edwin zal alles vertellen over het lezen van het landschap, invloed van paddenstoelen op de natuur en in ons leven. Te veel verhalen om nu op te schrijven.
We zullen het programma van de week toelichten tijdens het eten.

Dag 2
Meteen na het ontbijt gaan we opzoek naar eetbare paddenstoelen. De focus zal liggen op lokale paddenstoelen rond het verblijf.
Na de lunch rijden we weer richting Citta della Pieve waar Tenuta Fontesecca van Paolo Bolla zich bevindt.  Paolo Bolla is een telg uit het bekende Bolla geslacht die al vier generaties lang topwijnen in Verona produceren.  Hij maakt naar eigen zeggen Vini Naturale, heel erg pure wijnen met een minimum aan toevoegingen. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Edwin Flores kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 3
Na het ontbijt rijden we naar Montegabionne om een café al banco te drinken bij Eva. Eva begon in 1958 samen met haar man deze bar en dat is dus op de kop af 60 jaar geleden. De bar, toen ook annex kruidenierswinkel, werd eerst totaal verbouwd en helemaal opnieuw ingericht in jaren 50/60 stijl, dat noemen we nu vintage. Dit moet in die tijd vreselijk hip geweest zijn, hier in hartje Umbrie waren Eva en haar man hun tijd ver vooruit. De plastic stoeltjes, je weet wel waar je van die ribbels krijgt in je benen, de lambrisering en de formica tafeltjes. Alles is nog intact, ongelooflijk nu 60 jaar later is het eigenlijk een klein museum met Eva als brokstuk. Dit jaar is ze 96 geworden en ze werkt nog iedere dag, met uitzondering van zondag want dan gaat ze naar de kerk.

Hierna rijden we naar Ficulle waar zich Tenuta Vitalonga van de broers Pier Francesco en Gian Luigi Maravalle bevindt. We krijgen hier een rondleiding en daarna proeven we hun wijnen  tijdens een uitgebreide lunch. Twee van hun wijnen namelijk de Phiculle en de Terra di Confine zijn onlangs door James Suckling gehonoreerd met 93 en 92 punten!!

Na de lunch gaan we gericht opzoek naar vier verschillende eetbare paddenstoelsoorten zoals Eekhoorntjesbrood, Keizeramanieten en andere bijzondere speciale soorten.

Edwin Flores kookt samen met een aantal liefhebbers  weer een heerlijk driegangen diner.

Dag 4
Pasta di Nonna. We gaan met twee rasechte Italiaans Nonna’s twee typisch Umbrische gerechten en een dolce maken.

15.00 Truffels zoeken.. een spannende bezigheid met bijzondere ontmoetingen. Naast truffels zullen we ook stilstaan bij andere eetbare paddenstoelen.

Edwin Flores kookt natuurlijk met aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 5
Na het ontbijt  gaan we paddenstoelen zoeken, dit is het seizoen van de Porcini, Ovolo Buono of wel de Keizeramaniet, een heel karakteristieke paddenstoel voor Umbrie. Ze heten Ovolo Buono omdat het net eitjes lijken als ze nog niet zijn “uitgekomen”, daarna barsten ze door hun witte schil en kunnen wel zo’n 100€ per kilo op leveren. Je eet ze rauw, heel dun gesneden, wat olijfolie, verse kruiden of truffel er overheen en je hebt een heerlijke salade.

Lunch bij Podere del Buongustaio

Rond 15.30 rijden we naar San Venanzo voor een bezoek aan Salumificio David Salumi. We bezoeken het laboratorio waar alle originele Umbrische worsten en vleeswaren zoals  salami, prosciutto, coppa met truffel, en sausijsjes, mortadella en diverse soorten  salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag na mijn bezoek nog onder de indruk was. Wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de gedachte loopt het water me in de mond.

Edwin Flores kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 6
We starten de ochtend met een bezoek aan “Moretti, Voglie di Bosco” een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de eigenaresse  Doreane Moretti zelf bereid, waaronder veel truffelproducten want haar man is een zeer goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier weleens binnenvallen……..

De rest van de dag kunt u vrij besteden

Edwin Flores kookt voor de laatste maal, samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner

Dag 7
Ontbijt, afscheid en vertrek. ( voor de achterblijvers natuurlijk nog een paddenstoelenwandeling )

Gegevens

Begin:
05/11/2018 @ 08:00
Einde:
11/11/2018 @ 17:00
Kosten:
€1.350

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden voor deze workshop